recepten

Waarom Werkt Een Dieet Niet?

dieet oefeningen om permanent af te vallenDit zal misschien hard aankomen en je zult het misschien ook niet geloven maar afvallen d.m.v. een Dieet zal nooit werken. Ja je leest het goed een Dieet zal je niet helpen om permanent af te vallen.

De meeste mensen zullen bij afvallen automatisch denken aan minder eten of stoppen met bepaalde dingen te eten, Diëten dus. Ze denken dat als ze minder calorieën tot zich nemen ze af zullen vallen en ook op gewicht zullen blijven. Minder calorieën zal inderdaad zorgen dat je af zult vallen, dit is echter vaak maar tijdelijk. Je zult als je weer terug gaat naar het gewone eetpatroon snel weer op je oude gewicht zijn, of wellicht nog zwaarder worden.

Alleen minder gaan eten zal er dus niet voor zorgen dat je permanent gewicht zult gaan verliezen. Toch is dit wat sommige “experts” je willen laten geloven, waarschijnlijk om zo hun “afval methode” aan jou te verkopen.

Je zult dus constant moeten diëten en buiten dat dit zeer slecht is voor je gezondheid, is dit ook onmogelijk vol te houden. Je zult op den duur de verleiding echt niet kunnen weerstaan en terug vallen in je oude gewoonte en je zult binnen no-time weer terug zijn op je oude gewicht.

De reden hiervan is waarschijnlijk dat, wanneer we iets niet mogen eten (meestal lekkere dingen) we hier automatisch naar gaan verlangen en hoe meer we ons daar tegen verzetten des te meer we er naar verlangen. Je kunt je hiertegen gaan verzetten, maar dit is vergeefse moeite, dit gaat toch niet lukken. Als je jezelf gaat verbieden om iets te eten ga je er toch steeds meer naar verlangen.

Een dieet zal er dus voor zorgen dat je voor korte tijd wat gewicht verliest, maar dit gewicht zal er in een jaar en soms zelfs nog sneller weer aan zitten, en als je een beetje pech hebt zul je zelfs nog meer wegen dat voor het dieet.

Waarom wordt je soms zwaarder na een dieet?

Maar waarom wordt men dan zwaarder na het volgen van een dieet? Dit komt omdat ons lichaam slimmer in elkaar zit dan dat je denkt. Als je een dieet gaat volgen en dus minder calorieën binnen krijgt, denkt jou lichaam dat er een voedsel te kort is en zal dus vet gaan verbranden.

Dit vet verbranden zal op den duur echter steeds moeilijker gaan en soms zal het helemaal niet meer lukken. Ga je echter weer dingen eten die je eigenlijk niet meer mag eten, dan zal je lichaam deze voedingsstoffen weer opslaan als reserves, waardoor je snel weer in gewicht zult toenemen en je kan zelfs zwaarder worden dan voor jou dieet,omdat je lichaam wil zorgen voor reserve bij een nieuw tekort aan voedsel.

Maar hoe kan ik dan wel afvallen?

afvallen met het mentale dieet planAls een dieet niet helpt om af te vallen, hoe moet je dit dan wel doen? Je zult je een ander voedingspatroon moeten aanmeten, dit betekend dus niet minder gaan eten, maar anders gaan eten.

Je kunt je misschien voorstellen dat dit niet zo eenvoudig is, je kunt natuurlijk op internet gaan zoeken naar tips zodat het wat makkelijker gaat, maar voordat je genoeg hebt gevonden, is jou poging om je voedingspatroon te veranderen waarschijnlijk al weer mislukt.

Maar dit werk is al voor jou gedaan, n.l. het Mentale Dieet Plan hierbij ontdek je hoe je, je voedingspatroon verandert, je zult je dus mentaal in moeten stellen op een andere manier van eten, het Mentale Dieet Plan helpt je hierbij.

direct_toegang

One thought to “Waarom Werkt Een Dieet Niet?”

  1. Ik moet zeggen dat ik hier eerst sceptisch tegenover stond, maar dit werkt 100%. Enorm goede ondersteuning trouwens.
    Ik haal enorm veel inspiratie uit het receptenboe, echt een aandrader als je heerlijk wil blijven eten en toch afslanken 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.